Complete restauratie Mini Monte Carlo

Zoals onze bezoekers ongetwijfeld zullen weten, is Red Baron Garage hét adres voor Britse klassiekers. Over het algemeen betreffen dit klassiekers van Triumph, MG en soms wat exotische uitstapjes. Een Mini, een oer-Britse wagen komt niet zo heel vaak voor. En dan zeker geen zeer zeldzaam exemplaar.

De Monte Carlo is enkel in ’94 gemaakt (sommige productie-data iets later), en er zijn er wereldwijd maar 200 van gemaakt. 160 rode, en 40 zwarte. Waarbij er in de loop van de tijd heel wat gesneuveld zijn, helaas. Het hele bijzondere is ook, dat er niet 1, maar 2 Monte Carlo’s bij Red Baron zijn :). Er is namelijk in de privé-collectie van Rolf een Monte Carlo aanwezig, en er is er een van een klant (goede vriend, en degene die de website bouwt en in onderhoud heeft). Beide Monte’s zijn de rode variant, en op een bepaald moment ook allebei in Rolf zijn bezit geweest. Deze laatstgenoemde Monte wordt al meerdere jaren onderhanden genomen, gebrek aan tijd heeft het project lang laten aanslepen…tot van de afgelopen zomer.

Het werd na jaren tijd om er de gang in te zetten, en na jaren van knutselen en af en aan de auto onder handen te nemen, is deze eindelijk geheel gestript geraakt. 

 

Thuis-project of toch professioneel

Zoals vele doe-het-zelvers was ik van mening dat ik dit wel even alleen zou doen. Maar tussen werk, hobbies, gezin en off-time is dit een enorme klus. En dan is het enkel even ‘eenvoudig’ strippen van een wagen toch veel werk. Gelukkig kan ik terugvallen op Rolf, maar dan nog, de ‘elbow-grease’ die er nodig is, om de auto gestript te krijgen was toch veel meer dan gedacht. 

Maar, de aanhouder wint, zoals ze zeggen. Door middel van deze blog ga ik de verdere voortgang bijhouden, voor Red Baron, voor mezelf en jullie uiteraard.