Deel 2 Mini Monte Carlo restauratie

De wagen strippen van alle onderdelen is, zoals in de vorige blog aangehaald, een behoorlijke klus. Omdat er sommige onderdelen heel Monte Carlo specifiek zijn, is het geen rip ’n tear actie. Helaas gaat er tijdens het strippen echt wel iets kapot. Door onwetendheid, onhandigheid, of gewoon omdat het broos is geworden. Dit moeten we natuurlijk proberen te voorkomen, maar uitsluiten lukt niet.

Na het ontdoen van alle elementen, de motor, deuren, hemel, lucht,- en verwarming, interieur…(oneindige lijst) was het eindelijk tijd om haar op de zijkant te leggen. Ik had besloten om zoveel mogelijk voorbereidend werk te doen. Dit spaart de straler / lasser tijd, en zeker ook in je eigen budget. Maar tijd…die gummi / bitumen laag op de onderkant…ouch!

Rolf prikt gaten in haar onderkant

Tijd…

Uren werden dagen, dagen werden weken, zin verdween, maar de volhouder he, de volhouder. Na een lange tijd van schuren, verhitten, borstelen, krabbelen (en vloeken tussen al het stof door) was de onderkant klaar.

Bodywork Forell

Veel, zo niet alle wagens, gaan door naar een specialist op het gebied van plaatwerk, lassen, preppen van de body. Eigenlijk is er maar een adres en dat is Forell.

Omdat er regelmatig wagens tussen België en Duitsland op en neer gaan was het een gecombineerde actie om wagens die klaar waren af te zetten bij Red Baron, en de Monte op te komen halen. Gelukkig zijn de klassieke wagens niet zo groot en breed, en kunnen ze een bus in :).

Volgende artikel zal met name foto’s zijn van Forell!

Tot snel?