Heropbouw motorblok TVR na Spa Summer Classic

Spa Summer Classic overleden TVR

Op de afgelopen editie van de Spa Summer Classic racete deze TVR mee, en deed dit enorm goed. De snelheid was goed, de ligging op de baan, de coureur deed het fantastisch…tot het noodlot toesloeg, een behoorlijke klap in het blok en de auto deed niets meer.  Einde race, einde mooie tijd, en einde van de Spa Summer Classic. Dit blok deed voorlopig niets meer. De auto werd afgesleept naar de pits. De motorkap ging open en de schade werd enigszins duidelijk. De eigenaar van de TVR heeft Rolf benaderd om het blok te openen en na te kijken. De TVR is met de auto-ambulance bij Red Baron Garage gebracht.

Bij het openen van het blok werd de enorme schade zichtbaar. er was een klep gescheurd met massieve motorschade tot gevolg. Het droevige resultaat was een gat in de zuiger. Even een nieuw blok opbouwen, of even een snelle herstelling zat er helaas niet meer in. Het nieuws werd telefonisch overgebracht naar de eigenaar van de auto. De eigenaar had maar één wens, opnieuw opbouwen om mee te racen, en hij wilde meer power!!!

Nieuw TVR blok

Dus, het blok ging er helemaal uit. Los van de auto, op de werkbank. Het gehele blok is uit elkaar gehaald. Het gevolg: Een nieuw blok en een nieuwe kop. Er zijn wel onderdelen zoals de krukas en de nokkenas herbruikt. Het geheel is fijngebalanceerd en de geboord met IASA gesmede zuigers. De kop is volledig anders bewerkt en geport. De kanalen zijn allemaal custom aangepast om een zo’n groot mogelijk vermogen eruit te kunnen krijgen.

Formule 1 uitlaatsysteem

En als klap op de vuurpijl is er geïnvesteerd in een speciale uitlaat met Formule 1 techniek. De oude motor had 220 PK. Wat gaat het nieuwe blok leveren?

Resultaat

Rollenbank

De auto moet alleen nog op de rollenbank. En zodra dat uitgevoerd is, zullen we hier het eindresultaat komen vertellen. Maar, we denken dat het blok wel meer power zal leveren.

Wil je ook een herbouw, of tuning van je motorblok? Enkel en alleen een belletje is voldoende! Of doe eens gek en stuur een e-mail! Je kan ons uiteraard ook benaderen via Facebook.